Fysiotherapie

Het Netwerk Oncologie FysioDordt e.o. biedt fysiotherapeutische zorg voor mensen met kanker of die kanker hebben doorgemaakt en als gevolg hiervan klachten ondervinden in alle fasen van de ziekte.

Met welke klachten kunt u terecht bij de fysiotherapeut gespecialiseerd in oncologie?

Als gevolg van de behandeling van kanker door middel van chirurgie, chemotherapie, bestraling of medicatie kunnen klachten ontstaan in het bewegingsapparaat. Hierbij valt te denken aan mobiliteitsproblemen in een of meerdere gewrichten, beperkingen als gevolg van littekenvorming, vermoeidheidsklachten of conditionele problemen.

Bij signalering van bovengenoemde problematiek kan het zinvol zijn contact op te nemen met de fysiotherapeut gespecialiseerd in oncologie. Aanmelding bij de fysiotherapeut kan plaatsvinden via uw arts of middels de directe toegankelijkheid fysiotherapie.

De fysiotherapeut gespecialiseerd in oncologie zal een intake en onderzoek uitvoeren om de hulpvraag van de patiënt in kaart te brengen. Aan de hand hiervan zal een behandelplan op maat opgesteld worden en zal de behandeling/revalidatie worden gestart. Dit kan zowel in een groep als individueel plaatsvinden. Indien nodig zal de fysiotherapeut contact opnemen met de andere betrokken behandelaars.

Vergoeding
De behandelingen door de fysiotherapeut gespecialiseerd in oncologie en / of oedeemtherapie vallen onder fysiotherapeutische behandelingen. Bij aanmelding zal de fysiotherapeut de mogelijke vergoeding vanuit uw zorgverzekeraar met u bespreken

Vind een fysiotherapeut
Een overzicht van alle deelnemende fysiotherapeuten en hun specialisaties kunt u vinden op de contact pagina.